Etno banda

Etno banda Poseben gušt prihajamo iz Novega mesta in bližnje okolice. Izvajamo izključno pesmi Iztoka Mlakarja. Na čelu bande je z originalnim in avtentičnim glasom vrhunski imitator, vokalist in interpret Iztokove poezije, ki ga spremljajo kitara, harmonika in kontrabas. Glasba je interpretirana delno govorno in delno s petjem, lahko bi rekli v obliki šansonov."...hm, kaj naj vam rečem o posnetkih: če zamižim, skoraj ne ločim vaših od mojih. Dobro ste me »sneli«... Szi rešpektom.
(Iztok)

Nastop želimo v avtentičnosti kolikor je možno približati nastopu oz. predstavi avtorjev. Vljudna pozornost je potrebna, da se ustvari prava kemija med nami in poslušalci in je lahko potem vsebina ter predvsem sporočilo poezije bolj razumljeno, vzdušje prijetno in izkušnja nepozabna. Tovrstna glasba ne zaživi v kvantiteti, pač pa kvaliteti ambienta. Tako se lahko dotakne vsakega posameznega gosta, kar je tudi naš cilj.Etno banda Poseben gušt smo:

- Aleš PLUT (glavni vokal, tolkala)
- Tomaž ŠULN (kitara, tamburin in spremljevalni vokal)
- Marko ŠUŠTERŠIČ (harmonika in spremljevalni vokal)
- Tomaž ZORKO (kontrabas in spremljevalni vokal)

Nastope najraje izvajamo v celotni zasedbi, lahko pa se koncert izvede tudi v zasedbi dueta ali tria.  

20 komentarjev:

 1. Sinoči (18. novemnbra) sem povsem nepripravljen prisluhnil koncertu dueta Plut-Šuln v Domu kulture v Braslovčah in navdušen ostrmel. Ker nisem ničesar vedel o dolenjski etno bandi Poseben gušt, sem bil neizmerno presenečen in očaran nad sijajnimi interpretacijami uglasbene poezije priljubljenega Iztoka Mlakarja, ki nikakor ni bilo zgolj zunanje posnemanje velikega kantavtorja in komedijanta, ampak suvereno samostojno ter do najmanjšega detajla domišljeno in smiselno razčlenjeno poglobljeno poustvarjanje umetnin, ki so zaradi svoje univerzalnosti že ponarodele.
  Aleš Plut je suvereno sproščen pripovedovalec duhovitih "mediger" in mlakarjevsko ležeren interpret poezije z vsemi glasovnimi oz. muzikalnimi ter mimičnimi in telesnimi sredstvi odrskega izražanja. Tomaž Šuln pa je imeniten odrski in instrumentalni partner in zanesljiva instrumentalna ter vokalna podpora "frontmana". Včasih se mi je zazdelo, da Mlakarjeva "ljudska" poezija in glasba v najbolj žlahtnem pomenu besede šele v interpretaciji odličnega drugega (oz. morebitnih še katerih drugih) interpretov lahko popolnhoma neodvisno zaživi od karizmatičnega kantavtorja z vso svojo človeško neposrednostjo, sproščeno sredozemsko radoživostjo in univerzalno izpovednostjo. Koncert žlahtne uglasbene poezije, ki ga lahko od srca priporočam vsem ljubiteljem uglasbene umetnosti Iztoka Mlakarja oz. vsem ljubiteljem izvirne slovenske poezije in glasbe.
  Slavko Pezdir

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Spoštovani gospod Slavko Pezdir! Prisrčna hvala za tako pozitiven odmev. Prišel je od izjemno kompetentnega človeka, ki vse svoje strokovno življenje posveča slovenski besedi, gledališki dejavnosti in kritiki, zato smo še posebej ponosni na Vaš zelo odobravajoč zapis. Nadvse prijetno ste nas presenetili in pobožali dušo. Hvala Vam!
   Aleš Plut

   Izbriši
 2. Tule sem dons slišala na valu 202
  http://bit.ly/2hlrdO4
  za dol past - obvezno pridem na kašn koncert, pridte kej u lublano, no

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala za poslano, res! :) Faca ste. ;) Ja, skupaj z nami ste slišali "svetovno" premiero našega besedilnega in glasbenega "prevoda" S.O.B. od Nathaniela Rateliffa And The Nightsweats, ki smo ga naslovili z N.G.R. (Nej gre u rt). :) Original je bil tudi nam zakon, zato smo, upam, uspešno posneli "cover", ki so nam ga zastopniki avtorja tudi odobrili, zato se bo na naše veselje vrtel po slovenskih radijih. Upam, da čim več, kar bi bil pokazatelj, da smo opravili dobro delo in je komad pri nas bolj popularen in poznan kot izvirnik. Upajmo na najboljše. ;) LP

   Izbriši
 3. Odlicna priredba SOBja. Cisto ujame duha izvirnka in doda pravo mero obcutka domacega. Bravo!

  OdgovoriIzbriši
 4. Zdravo, kaj se je zgodilo z komadom N.G.R. nikjer ga ni možno slišati. Slišal sem ga samo enkrat in mi je bil zelo všeč.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Živjo Gregor! Hvala za zanimanje in vprašanje. To je komad, ki smo ga naredili (predelali ameriški S.O.B.) za lastni gušt, si nabrali izkušnje o snemanju in miksanju ter vse okoli produkcije enega komada. Poslali smo ga na vse vidnejše radijske postaje, potem pa ga nismo nič propagirali, promovirali, ker se še vedno ukvarjamo pretežno z Mlakarjevo poezijo. Pesem so vrteli na Valu 202, pa Radio SI in še kakšni lokalni postaji. Komad čaka naše avtorske zgodbe, katere se imamo namen lotiti v prihodnosti, pa se bo takrat pridružil kot naša posebnost. Lahko ga poslušate na SounCloud: https://soundcloud.com/etno-banda-poseben-gu-t/etno-banda-poseben-gust-ngr-mp3 . Lep pozdrav, Aleš

   Izbriši
 5. Včeraj sem bila nad vašim koncertom, v Kulturnem centru, v Dolenjskih Toplicah, navdušena. Fascinanten koncert in fascinanten vokalist. Neverjetna interpretacija I. Mlakarja. Od sedaj naprej nisem le njegova ampak tudi vaša oboževalka. Hvala za prelep Valentinov koncert. Edda

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala lepa za navdušenje in laskavo pohvalo, gospa Edda. Tudi mi smo na moč uživali, ker smo skupaj z vami publiko čutili, da smo del nepozabnega dogodka. Čudovito je bilo. V zraku je bilo čutiti pozitivo, čemur je bržkone botroval tudi dobrodelen značaj prireditve. Se vidimo še kdaj, nekje. ;)

   Izbriši
 6. Enkraten večer na Vrtovčevi domačiji v Jakulinih. Krasna glasovna "kopija Mlakarja", z odlično spremljavo in komunikacijo s poslušalci. Ste pravi Primorci. Čestitka domačim organizatorjem iz Šmarij.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala lepa za laskavo pohvalo. Tudi mi smo uživali v vaši družbi in smo zelo zadovoljni, da je zopet tako uspelo. Kseniji in njeni ekipi tudi z naše strani tukaj in še enkrat: velika hvala za so-organizacijo prvega Posebnega busa 2018 in organizacijo koncerta za Primorce še drugi dan. Tjaši pa prisrčna hvala za gostitev in crkljanje z dobrotami na njenem domu. ;) Do naslednjega snidenja vse dobro vsem! :)

   Izbriši
 7. Enkratno, fascinantno, sami presežniki ..
  šestdesetletnica na ladjici po Ljubljanici.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. 60-let, hvala lepa za ta kratek in sladek odmev. Tudi mi smo uživali na simpatični ladji in v prešerni družbi ter skupaj z vami idealno zaključili vožnjo tik pred urnebesno nevihto. :) Lep pozdrav, Aleš

   Izbriši
 8. Slučajno sva iz Ljubljane skočila ob Krko na ohladitev.. in evo, a je še kaj boljšega, kot v senčki poslušat zanimive in tudi vrhunske izvedbe Mlakarjevih songov. Glej, glej, usoda še zna podariti kaj lepega.
  Miran in Marjeta

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala za odmev, Marjeta in Miran. Veseli smo, da smo vam skozi spontanost pozitivno polepšali dan. Takšna presenečenja so najlepša. :) Tudi nam. ;)

   Izbriši
 9. Pozdravljeni!

  Zanimam se za kakšno predstavo Iztoka Mlakarja, najrajši v okolici Ljubljane.
  Vem, da gre za manjši obseg prisotne publike in da je kar težko priti do kart.
  Ali slučajno kdo ve, na koga, kam se obrniti? Zelo bom hvaležna za informacije.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Pozdravljeni. Etno banda Poseben gušt nima nobene povezave z Iztokom Mlakarjem, razen da izvajamo njegovo glasbo. Tako ne vemo nič glede njegovih koncertov niti glede predstav. Ta platforma tudi ni namenjena tovrstnim debatam, zato mi ne zameriti, da bomo kmalu tole vaše vprašanje izbrisali (čim predvidevamo oz. vemo zagotovo, da ste prebrali tole naše pojasnilo). :) Vse dobro želimo. Poseben gušt

   Izbriši
  2. Spoštovani!
   Hvala za hiter odgovor. V kolikor ne bom dobila informacije prav o nastopu Iztoka Mlakarja, se bom pa pozanimala za kakšen vaš koncert (gre za darilo). Po tem, kar sem prebrala, sem prepričana, da ste odlični izvajalci njegovih pesmi.
   Hvala in vse dobro.
   M. Zajec

   Izbriši
  3. Spoštovana gospa M. Zajec,

   Ni problema. Hvala lepa za razumevanje. :)

   No, upamo, da se res kdaj srečamo. :) Še največ igramo ravno na zasebnih dogodkih, kot darila za slavljence ali naročila slavljencev za njihove goste.

   Na tej naši 'spletni strani' (zadnji zavihek) lahko naročite tudi naš darilni bon, glede katerega boste lahko vse uredili s Tomažem Šulnom. Uporabi se ga lahko na najrazličnejše načine, kot karta za koncert po izbiri, ali pa delno/celotno plačilo zasebnega koncerta, ob kakšnem primernem dogodku.

   Lepo pozdravljeni,
   Aleš, Poseben gušt

   Izbriši